neděle 18. března 2007

Dalsi paradni vikend

Tak je zase nedele, ach jo:-( Ty tydny tu bezi snad rychlejc jak voda. Uz jsme tu 11 tydnu. Leti to. Ale tenhle vikend byl super. V sobotu bezky se Simcou (skoroo 23km a jelo to paradne). Skoda, ze uz to byly posledni bezky:-( ale ja muzu byt spokojeny. Za 28 dni jsem najel 215km. Ale jeste bych bezkoval. Ale bohuzel uz je po snehu. Slibovabna studena vlna neprisla, a jestli prijde, tak bude jen zima. Tak uz ani nevim, jestli nemam chtit spis jaro. ale na me to vlastne ani nezalezi:-) Proste nejak bude.
Ale abych se vratil k tomu vikendu. Leonka rozhodla, ze bychom taky meli pro "nasi" (tim mysleno kamarady z Cech) usporadat neco my. Tak se zvolil gulas. Ja jsem samozrejme souhlasil. Moje nej, nej, nej ...jidlo. problem byl jen s knedlikama, jelikoz jsme tu jeste nevideli hrubou mouku. ale vse zachranila Katka, ktera dala do placu sve knedliky v prasku z Cech.
Nedele-gulas byl hotovy uz ze soboty. Simca s Katkou nam prijeli na pomoc:-) Pry vyborna kucharka Katka delala s Leonkou knedliky a ja tez od rana kmital. Slibil jsem chleba a bramboraky ke gulasi. Tak jsem zadelal na chleba a pomalu se pustil do bramboraku. Vstal jsem az v 10, tak jsem mel do jedne hodiny na kdy byl obed domluven co delat. Simca mi s bramborakama pomohla, tak bylo vse zachraneno a stihlo se to. I pripraveni tabule coz spocivalo hlavne ve sneseni stolu a lavic ze 3 patra, kde bydli Leonka. Ale bez problemu se vse zvladlo. Ba naopak jsme cekali na Zuzku s Tomem, jelikoz se vydali pesky. No ale to jidlo...... no vynikajici. Leonka a dokonce i ja jsme dostali pochvalu za kulinarske umeni, coz pro nas (ted mluvim i za Leonku) bylo asi nejvetsi odmenou. No a samozrejme k ceskemu gulasi nechybelo ceske pivo. Sice je tu o neco (asi tak 3x) drazsi nez u nas, ale k teto prilezitosti.....
Po jidle se jeste pila ceska slivovice od Katky (taky vyborna) a tri "necesi" Myrto [Recko], Sean [USA] a Maciek [Polsko], si udelali mensi obrazek, jak se mame u nas v Cechach dobre.
Az vsem trochu slehlo, tak byl na rade dezert v podani mych palacinek. Tez vsem chutnali a i kdyz kazdy kricel, jak je prejedeny, zmizeli jak nic. Rikal jsem si, co jsem jich neudelal (neco prez litr mlika) a stejne to nebylo skoro dost. Maciek me moc dekoval za super nedeli a obdivoval me, jak muzu stihat varit, udrzovat konverzaci a dobrou zabavu a pri tom jeste fotit (domaci ukol je domaci ukol, tak jsem fotil, co to slo). No myslim, ze se vsem moc nedele libila.
A to jsme po 7 byli jeste pozvani do 3 patra na narozeniny Annet z madarska. Tak to uz na me ale bylo dost. Zabava dobra, ale kdyz se po 10 vsichni odebrali do centra zaparit do klubu, sel jsem si konecne lehnout, bo jiz od rana jsem se na to tesil....

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

čus tak koukám že se máš velice pěkně :D tady zima nic moc ještě že tak ale už to chce teplo :) tak se zatim měj

Anonymní řekl(a)...

:D